divendres, 2 de juliol del 2010

Som una nació. Nosaltres decidim!!!


El Ple d'ahir dijous va prendre una de les decisions més unànimes, d'aquelles que en faran història. I no n'hi ha per menys. Ahir, la majoria de partits polítics del govern de la ciutat van manifestar, i corroborar per escrit, el reconeixement del referendament d'un poble, la seva legitimitat, com a conseqüència del desacord a la sentència poc (gens) adecuada que el TC va atrevir-se a dictar després d'una tasca de quasi bé cinc anys de treball de reforma del nostre Estatut d'Autonomia.
Aquells que en el seu moment varem apostar per la nova Carta, avui no volem de cap manera renunciar-hi pel fet que un partit polític -afillat del franquisme que tants caps va fer rodar- describeixi d'inconstitucional i ens acusi d'allò que ens defineix com a nació.
Amb el suport de tot el poble català i l'ajuda de les institucions governamentals hem de fer el màxim resò per deixar clar que som contraris a cap "retallada" en aquest àmbit. I dir no, per aquí no hi passarem...
Els nostres drets, la nostra història, els nostres fons, la nostra llengua... En quin moment aquest Tribunal ha decidit que el dret a l'autonomia, que empara la Constitució, deixa de ser vigent amb Catalunya?

Per tant, ahir el Ple va voler dictar-ne una decisió sine quanon des de la institucionalitat, i nosaltres, els i les d'anar a peu, aquells que cada matí ens aixequem disposats a millorar el nostre petit país, ho farem fermament, manifestant-nos al carrer el pròxim dia 10 de juliol, democràticament.
Som, i serem sempre, una nació disposada a lluitar per allò que és nostre, gràcies als nostres esforços. Som una nació. Nosaltres decidim!!!