Si voleu provar-la de fer, no és massa complicada. Haureu de tenir a mà,
Pel pa de pessic:
- 300 grams de maduixots.
- 250 grams de farina (jo la faig servir integral).
- 1 sobre de llevat.
- 200 grams de sucre.
- 50 grams d'oli de girasol.
- 2 ous.
Per a la trufa:
- 250 grams de xocolata de cobertura.
- 500 ml. de nata líquida
Per a la cobertura:
- 150 grams de xocolata de cobertura.
- 100 grams de mantega.
- maduixots tallats.
Pel farcit:
- Melmelada de maduixa.
Per començar l'elaboració haureu de preparar la trufa. Poseu al foc la nata i quan estigui a punt de trencar el bull retireu i afegiu la xocolata trossejada. Remeneu-la bé fins aconseguir una textura homogènia, tapeu amb paper film, deixeu-la refredar i poseu a la nevera. Al cap d'un parell d'hores munteu-la amb la batedora.
Engegueu el forn a 180º perquè es vagi escalfant. Folreu amb paper especial per al forn un motlle de 20 centímetres de diàmetre i passeu-li un polsí de farina o refregueu-lo amb mantega.
Tamiseu la farina i el llevat i reserveu. Netegeu les maduixes i tritureu-les amb la batedora fins que quedi un batut fi.
Abocar en un bol els ous i el sucre i remeneu fins que blanquegi. Afegiu-hi a la barreja el batut de maduixes i l'oli, i afegiu a poc a poc la farina amb el llevat. Un cop ben remenat ho deixeu reposar uns 5 o 10 minuts. Fornegeu uns 35 minuts.
Quan el pa de pessic estigui fred, desenmotlleu i dividiu-lo en tres capes. Humitegeu cada cara amb la melmelada i farciu amb una capa de trufa. Poseu a la nevera.
Per preparar la cobertura feu servir un bol pel microones -a mitja potència i durant 2 minuts- afegiu-hi la xocolata trossejada i unes cullerades d'aigua. Remeneu bé i espereu a que estigui tèbia.
Poseu el pastís en una reixeta i cobriu-lo amb la cobertura. Després el passeu a un plat. Talleu els maduixots de la forma que més us agradi i guarniu-lo amb els trossos de fruita.
Deixeu a la nevera de nou fins que la xocolata quedi sòlida.
Ja està! Nyam, nyam... Ja em direu...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada