dilluns, 25 de maig del 2015

Les sigles conformen una ideologia. I les persones?

És cert que les sigles d'un partit tenen molt a dir a l'hora d'uns comicis, però estareu amb mi novament que, en unes municipals, la majoria de la gent votem en clau persones. D'acord amb aquelles llistes i programes que afavoriran, o no, la problemàtica que envolta el poble en qüestió. I no hem de perdre de vista que també cal valorar-se la feina feta durant la legislatura immediatament anterior al dia 'D', ja sigui governant, ja des de l'oposició. 

Per això discrepo en alguns dels comentaris que he llegit en el grup de Facebook El Masnou, perquè em donen la sensació que el que jo hi escric allà sigui per pura revenja al no haver aconseguit els vots suficients per part de militants i simpatitzants de l'agrupació masnovina com per optar a ser cap de llista pel PSC. (Us recordaré les xifres tal i com van quedar en les primàries per qui no les sàpiga: total votants, 56 de 176, del quals Ernest Suñé va obtenir-ne un 71,43% sobre un 25% de vots al meu favor). 

I aquest no és el tema, nois i noies. Sóc conscient que el PSC ha de fer un gir cap a l'esquerra en molts dels sentits, però ahir va haver companys i companyes que van omplir les urnes de vermell: 

- Núria Parlón (Santa Coloma) 40.68% dels vots i 14/27 regidor@s
- Xavier Amor (Pineda de Mar) 40.42% dels vots i 10/21 regidor@s
- Josep Mayoral (Granollers) 43.28% dels vots i 13/25 regidor@s
- Josep Jo (Dosrius) 35.60% dels vots i 5/13 regidor@s
- Núria Marín (L'Hospitalet) 33.24% dels vots i 11/27 regidor@s
- Joan Mercader (Malgrat de Mar) 31.06% dels vots i 6/17 regidor@s
- Esther Pujol (Tiana) 27.83% dels vots i 4/13 regidor@s
- Mataró; Sant Adrià; Mollet; La Roca... 

Tots aquests municipis tindran alcades/sses socialistes. Crec que no cal seguir amb exemples i dades que tothom coneixeu a hores d'ara, per adonar-nos-en on podrà el PSC continuar amb la seva tasca, i en quins llocs quedarà reduït a tres lletres en blanc sobre carmí. 

No és doncs per arguments viciats pel que em reitero aquí a perseverar que les sigles conformen una ideologia, però que les persones que la representen en són les úniques responsables que les primeres obtinguin o no representació als ajuntaments.